wf BM BXEW200S3.1 200mm Midbass
wf BM BXEW200S3.1 200mm Midbass

wf BM BXEW200S3.1 200mm Midbass

3869
Niet op voorraad
€ 179,95
Incl. BTW

Blox Essentials 20 cm midwoofers met MCP conus, multifunctioneel montage systeen en bijzonder inbouwvriendelijke RPC basket.

 

Specificaties:

RMS Vermogen110 Watt

Impedantie3 Ohm

Spreekspoel25 mm

FrameRPC

ConusPapier + Microspheres

Inbouwdiameter173,5 mm

Inbouwdiepte62 mm


De luidsprekers uit de Blox Essentials lijn kenmerken zich door uitstekende prestaties op het gebied van klank en dynamiek. We gebruiken een mix van hoogwaardige en traditionele materialen in een bewezen recept. Het resultaat is een transparante en natuurlijke weergave van het geluid dat bovendien krachtig en gedetailleerd is. De handige Blox inbouwaccessoires maken het bovendien mogelijk om de luidsprekers perfect te integreren in het interieur van uw auto, zowel optisch als akoestisch.

 

Bij de 20 cm midwoofers is er veel aandacht besteed aan zowel de akoestische kwaliteiten als aan de dynamiek en mechanische belastbaarheid. Hierdoor zijn de Blox W200 S3.1 midwoofers uitstekend geschikt zowel voor 2-weg als 3-weg systemen en zowel in actieve als passieve toepassingen. Door het zeer natuurlijke en vloeiend afvallende frequentieverloop van de Blox 200 midwoofers kunnen deze probleemloos zonder lowpass filter worden ingezet in 2-weg systemen.

 

3 Ohm Impedantie

De BXE W200 S3.1 woofers hebben een spreekspoel met een nominale impedantie van 3 Ohm. Hierdoor hebben deze woofers een hoger rendement en kunnen daardoor dus op een hoger maximaal volume spelen dan een 4 Ohm luidspreker op dezelfde radio of versterker.

 

Microsphere Coated Paper Cone

De conus van alle Blox Essentials luidsprekers bestaat uit een zorgvuldig samengestelde mix van papiervezels en bindmiddel en een toplaag bestaande uit micro-glasparels. Deze combinatie beschikt dankzij het papier over uitstekende dempende eigenschappen terwijl de glasparels zorgen voor een harde toplaag en zodoende de kleuring van het geluid tot een minimum beperkt.

 

Verder heeft het conusmateriaal van de Blox Essential een laag soortelijk gewicht wat zowel het rendement als ook de klank van de luidsprekers sterk ten goede komt. Het resultaat is een zeer dynamische weergave van lage tonen, heldere middentonen en gedetailleerde hoge tonen zonder scherpe randjes.

 

High-Roll Rubber Surround

De surround vervult een cruciale rol op meerdere fronten. Niet alleen de klank en vooral de klankkleur worden voor een groot deel door de surround bepaald, ook de mechanische belasting en duurzaamheid wordt voor een groot deel door de surround bepaald. Er is daarom veel aandacht besteed aan de perfecte balans tussen de mechanische belastbaarheid en duurzaamheid enerzijds en het onderdrukken van membraanresonanties anderzijds.

 

Mede door het uitgekiende High-Roll design van de surround worden de Blox Essentials luidspreker gekenmerkt door ongekende dynamiekreserves.

 

Reinforced Polymer Composite Basket

Boxmore Blox luidsprekers zijn opgebouwd met baskets van versterkt polymeer. Dit materiaal is niet magnetisch en heeft uitstekende dempende eigenschappen die vele malen beter zijn dan die van aluminium. Het materiaal is bovendien bijzonder duurzaam en niet aan corrosie onderhevig.

Luidsprekers die zijn opgebouwd met stalen frames hebben last van magnetische verliezen. Het magneetveld lekt deels door het stalen frame weg van de plaats waar het naartoe moet: de spreekspoel. Hierdoor wordt het magnetische systeem ook in grotere mate beïnvloed door de plaats waar deze is ingebouwd. Hoe meer staal er om het stalen frame zit des te groter zijn de verliezen. Blox RPC baskets zijn niet magnetisch geleidend en hebben dus in veel mindere mate last van dit fenomeen.

 

Verder zijn de baskets van de Blox Essentials luidsprekers meervoudig geventileerd voor optimale koeling van de spreekspoel.

 

Veelzijdige Montage

De woofers uit de Blox 20 cm luidspreker systemen hebben een kleinere buitendiameter dan traditionele aftermarket 20 cm luidsprekers. Desondanks is het oppervlak van de conus wel even groot als vergelijkbare 20 cm speakers. Voordeel hiervan is dat de Blox 20 cm luidsprekers op plaatsen gemonteerd kunnen worden waar traditionele luidsprekers simpelweg niet passen. Zo is de Blox 200 basket een drop-in vervanger voor veel OEM luidsprekers en zijn er passende Blox adapterringen verkrijgbaar voor diverse automerken en modellen.

 

Verder worden de Blox 200 luidsprekers standaard geleverd inclusief geavanceerde montage adapter. Deze adapter heeft twee functies en kan o.a. gebruikt worden om het formaat van de basket aan te passen op dat van de traditionele 20 cm luidsprekers. Hierdoor zijn de Blox 200 speakers ook altijd probleemloos te monteren in combinatie met universele 20 cm adapterringen voor bijvoorbeeld de Transporter T5 of Audi A4.

 

Verder kan de multifunctionele adapterring ook gebruikt worden als afdekrooster door simpelweg het meegeleverde rooster op de luidspreker te plaatsen alvorens de adapterring te monteren. Meer informatie hierover vindt u in de installatie handleiding.

 

Intelligent Wiring System

Blox Essentials luidsprekers beschikken niet alleen over hoogwaardige aansluitingen, ze zijn ook nog eens erg snel en eenvoudig aan te sluiten. Het crossover beschikt daarom voor zowel de midwoofer als de tweeter over een OEM grade aansluitsysteem waarmee de luidsprekers snel en zeker kunnen worden aangesloten.

 

Bijkomend voordeel is de grote mate van onderhoudsgemak indien tijdens onderhoud of reparaties door een garage bijvoorbeeld een deurpaneel of raamstijl wordt gedemonteerd. Dankzij het doordachte aansluitsysteem kunnen de luidsprekers eenvoudig worden losgekoppeld en weer terug worden gemonteerd zonder speciaal gereedschap en zonder risico dat de luidsprekers met verkeerde polariteit worden aangesloten.

 

Leveromvang:

Twee BXE W200 S3.1 midwoofers

Montageset voor de woofers met twee montageadapters, afdekroosters en schroeven

Uitgebreide installatie handleiding

Nominaal-RMS vermogen
110 Watt
Type
BXEW200S3.1
Systeem
Woofer
Inbouwdiepte
62 mm
Boxmore
8720094774077

1 ander product in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking