APK Benzine auto
APK Benzine auto

APK Benzine auto

M1153
€ 44,95
Incl. BTW

Bij een APK-keuring controleren we of je auto nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen. Dat doen we eerlijk en snel.

 

Voor het maken van een afspraak 050-5416433 

Ook kunt u dit product gewoon bestellen waarna wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

De verzendkosten worden niet berekend als u afhalen in Groningen aanvinkt.

Vergeet niet het juiste telefoonnummer te vermelden

Is je auto binnenkort toe aan een kleine of grote onderhoudsbeurt? Combineer het dan met een APK-keuring. Dan hoef je maar één afspraak te maken.

Bovendien krijg je bij een kleine beurt € 10.00 en bij een grote beurt € 25.00 korting op je APK

 

Wat doen we bij een APK:

Onze APK keurmeesters beoordelen jouw auto in ongeveer 60 minuten op de volgende onderdelen:

* Verkeersveiligheid:

Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

* Milieu:

Uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.

* Registratie:

Kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

* Documenten:

Na de algemene periodieke keuring (APK) ontvangt u een rapport met daarin de uitslag van de keuring: het APK-keuringsrapport.

 

Verplichte roetfiltertest bij dieselauto’s:

Per 1 januari 2023 is de roetfiltertest een verplicht onderdeel van de APK. Alle dieselvoertuigen die een roetfilter hebben, moeten deze test halen. De keurmeester meet bij dieselauto’s zonder roetfilter vanaf bouwjaar 1980 hoeveel roet ze uitstoten.

 

Meting uitstoot uitlaatgassen bij APK:

Bij auto's met een bouwjaar van 1993 of later is er tijdens de APK ook een viergasmeting. Deze bepaalt of de auto niet meer uitlaatgassen uitstoot dan wettelijk mag. De viergasmeting vindt plaats bij auto's met een benzinemotor of een lpg-motor met een geregelde katalysator.

 

Controle APK bij steekproef door RDW:

De RDW controleert met steekproeven of een APK goed is uitgevoerd door de garage. Is uw auto geselecteerd voor een steekproef? Dan moet deze na de keuring beschikbaar blijven voor een steekproefkeuring door de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten aanwezig. U bent verplicht mee te werken aan de steekproef. Als u uw auto meeneemt voordat de RDW-controleur is geweest, dan krijgt u geen keuringsrapport. De eventuele goedkeuring van uw auto wordt dan ingetrokken. Alleen de RDW mag daarna de nieuwe APK uitvoeren. U kunt dus niet meer terecht bij de garage die de keuring heeft uitgevoerd.

 

Wanneer laat ik mijn auto APK keuren:

Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK. Bij een dieselauto is dat drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. Benzineauto’s moeten na die eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar worden nagekeken. Wanneer je auto al eerder is gekeurd, kun je uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Dit is een vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw worden gekeurd. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. Zo is de wagen maximaal 14 maanden APK gekeurd.

Montage

1 ander product in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking